Atrium

Nowa odsłona Restauracji Atrium.
Odświeżona aranżacja sal restauracyjnych,
sali kominkowej oraz sali bankietowej.

Restauracja Hotelu Atrium****

Godziny otwarcia:

Pon-Nd: 13:00-22:30

tel.: +48 91 424 35 32

rezerwacja@hotel-atrium.pl

Rezerwacja stolika
Menu Restauracja Atrium
Wesele w Atrium

Dla Państwa zadowolenia odświeżyliśmy w ostatnim czasie sale restauracyjne, salę kominkową i salę bankietową.
Dzięki starannemu doborowi palet kolorów restauracja stała się bardziej przyjazna dla gości.
Zestawienie pastelowych kolorów ścian z nową aranżacją zasłon okiennych i włoskich tapet odbierana jest pozytywnie już od samego wejścia.
Dodając do tego nie zmienną od lat jakość dan serwowanych przesz Szefów Kuchni, miejsce to staję się znakomitą alternatywą dla innych restauracji.

Restauracja Hotelu Atrium**** to gościnne wnętrza,
idealne na wystawną imprezę, kameralne przyjęcie
lub po prostu miły niedzielny obiad czy kolację z przyjaciółmi.

Restauracja oferuje najlepsze dania kuchni włoskiej – to kwintesencja prostoty i wyrafinowania, smaki, które kocha cały świat. Dlaczego? Są nieskomplikowane, a jednocześnie zadowolą najbardziej wymagających smakoszy. Restauracja Hotelu Atrium to świetny wybór dla miłośników włoskich potraw – to jedna z najlepszych włoskich kuchni w Szczecinie. W naszej kuchni, na przestrzeni lat, w oparciu o najwyższej jakości produkty, najlepsi (od początku niezmienni) Szefowie wypracowali prawdziwie włoskie receptury.

Warto się o tym przekonać i odwiedzić restaurację. Klimatyzowane sale, utrzymane w tradycyjnie eleganckim stylu, w pastelowych barwach, urządzone ze smakiem, sprzyjają spotkaniom w większym gronie lub romantycznym kolacjom przy blasku świec. Latem do dyspozycji Gości pozostaje również kameralny taras, schowany na uboczu od zgiełku Alei Wojska Polskiego. Wieczorem można się tam zrelaksować na świeżym powietrzu i delektować prawdziwie śródziemnomorskim smakiem tutejszych potraw.

Szefowie Kuchni Restauracji Hotelu Atrium – wspólnie kierują kuchnią i prowadzą zespół od dziesięciu lat. Na przestrzeni lat stworzyliśmy wspólnie charakter restauracji – to kuchnia włoska harmonijnie zgrana z tradycjami kuchni polskiej. Jaka jest nasza kuchnia? Świeża, sezonowa, pełna dobrej jakości produktów. Nasze dania nie dadzą się oszukać półśrodkami. Podążamy za najnowszymi trendami i wciąż się rozwijamy.

Nasi szefowie kuchnii
jaroslaw_helstajn

Jarosław Helstajn: „W naszej kuchni stawiamy na najwyższą jakość produktów oraz świeżość – zarówno samych składników, jak przygotowania potrawy. Menu komponujemy tak, by każde danie było przygotowywane bezpośrednio przed podaniem. Wiemy, że dzięki temu dania spełniają najwyższe oczekiwania – nasze i naszych klientów. To ogromna zaleta włoskiej kuchni, na której się opieramy.

Mamy grono stałych gości, którzy mają swoje ulubione potrawy. Nawet, jeśli danego dnia nie ma takich dań w karcie, często jesteśmy w stanie zrobić i podać je mimo wszystko. Jesteśmy elastyczni – dobierając menu do konkretnej imprezy, dostosowujemy się do charakteru uroczystości i oczekiwań klientów, przede wszystkim podczas wesel, gdy na stołach królują tradycyjne polskie smaki.

Pracuję w tym zawodzie od 30 lat – w tej chwili już chyba nie pamiętam, dlaczego zacząłem. Ale wiem na pewno, że lubię to, co robię, lubię wiedzieć, że klienci są zadowoleni. Najlepszym dowodem na to, że to zajęcie ma sens, są goście, którzy przychodzą do nas od lat”.

jerzy_miezio

Jerzy Miezio: „Restaurację Hotelu Atrium prowadzimy wspólnie od początku – od 10. Lat – ale w pracy zetknęliśmy się już wcześniej. Pracowaliśmy razem m.in. w niemieckich restauracjach we Frankfurcie nad Menem, tam nasze umiejętności zostały uzupełnione europejskim charakterem tamtejszej kuchni. Dziś umiejętnie i harmonijnie łączymy śródziemnomorską kuchnię z polską tradycją. Gotujemy także w domu – jako tata wiem, że dorsz w sosie kawiorowym ustępuje czasem miejsca tradycyjnemu rosołowi.

Pracuję w kuchni od 25 lat. Jednak nie od razu byłem entuzjastycznie nastawiony do pracy. Bakcyl pojawił się z czasem i z ludźmi, z którymi pracowałem. Tuż po szkole trafiłem pod skrzydła szefowej kuchni, która prowadziła kiedyś restaurację w Kaskadzie. To od niej zaraziłem się miłością do gotowania.

Dania, które szczególnie przypadły do gustu naszym stałym gościom? Giczki cielęce w sosie warzywnym, a także nasze autorskie, typowo włoskie Fettuccine a’la Chef z polędwicą wołową i świeżymi pomidorkami”. Jakie narzędzie jest niezbędne w naszej kuchni? Porządny, ostry nóż oraz zgrany i dobrze rozumiejący się zespół. Bez tego ani rusz.”

Facebook Hotel Atrium